Wednesday, December 21, 2011

DIY : Bunga Telor a.k.a Bunga Pahar



Ya Allah, da lama sgt wanny x update blog ni...
Da makin bersawang dah....
X de mood nk update,apsal tah... mayb kusut kot pikir pasal wedding~
Owh owh,mmg KUSUT!

fuhhh, tp misi untuk menyiap kan bunga telor telah mendatang kan hasil!!
yea yea... bunga telor pilihan yg sgt simple senang nk buat n yg penting MURAH!
mmg penat,sakit pinggang x payah ckp la kan... MMG SAKIT hokey!
tp wanny wat relax2 je... bile start penat je even x la brapa penat sgt...
ape lg melepak la depan lappy sambil pasang korea.. hahaha...layan~
Hilang la gak penat ngadap bunga telor ni....heheh


Untuk bunga telor ni,wanny wat bunga telor Tissu/ Crepe Paper
wanny terjumpe 1 pic ni kat dlm blog mane tah.. x ingat plak..huhu
teros jatoh hati gile2 ngn bunge telor dia wat dr crepe paper ni.. simple yet beautiful..
N yg penting wanny suka & dr hasil titik peloh wanny mengentel bende ni siang mlm sampai dpt menyiapkan 100 batang bunga telor ni...yehaaa~

ini la hasil nye~


















kenapa Putih je? Asal ribbon2 tu x letak warne lain??

Actually wanny mmg nk warna bnga telor wanny ni mcm ni....
nampak bersih sgt... katenye~ 
wanny x nk serabut ngn kale sbb tu wanny letak smua putih  & a bit of grayish ...
Org lain kate x cantik x pe...
 Bg wanny ni da ckop cantik kat mata wanny sbb ini adalah hasil titik peloh, sakit jari jemari ni sampai luka2 untuk menyiapkan bunga telor ni... heheheh

kwn2 ade yg da tanye,wanny amik tempah x... ermm.. 
kalau ade yg nak ape salah nye ye x? rezeki tu.... Alhamdulillah~
kalau rajin nnt wanny post entry pasal DIY bunga telor ni...
InsyaAllah~doa2kan la wanny rajin... amin~


13 comments:

cik enul said...

gler cun bunga paha tuh!!jatuh cinta sat...
yang tempat telur tuh guna per ea...bley share tak...

choclairissa @ intan said...

cantekkk...nanti confirm outstanding letak atas pelamin :)

LisaLisut said...

cntik laaa.so creative n rajin :)

wanny :: said...

cik enul : tempat letak telor tu wanny beli kat kdai jual brg2 hantaran tu la... dia net tp dr plastik kot n stretchable n bole tarik2.. lg senang guna yg ni...1 paket rm 9.80... cuba la carik... tp x de kale lain... putih sahaja~

wanny :: said...

choclairissa @ intan: hehhe... mmg nk dia jd outstanding...hope smua nye ok masa majlis.. heheheh

wanny :: said...

LisaLisut : thnx lisa...

Cik Nasha said...

salam,
cantiklah.. bila banyak2 nampak cantik sgt.. :)

btw salam perkenalan.. :)

Myra Anne said...

akakkk..ajar kte nnt buat benda ni. nak kawen gak..huhu. kte sanggup datang umah akk blaja. hahaha

wanny :: said...

Cik Nasha : tq nasha....hehehe...
salam perkenalan juge~

wanny :: said...

nadia: heheh.. nk blaja ke? hehehe.. meh la meh dtg umah~akak ajar kan nnt...

Atiqah Ahmad said...

simple and nice. i beli ready made jer kot last minute nanti. heee

wanny :: said...

Atiqah Ahmad: ready made pon ade yg cantik n murah.. wanny ter rajin tu yg buat sdiri... hahah

Aya said...

cantiknye... well done dear. rajin betul buat sndri :)

Related Posts with Thumbnails