Thursday, January 27, 2011

wish list

Setiap kali dapat gaji...bende yg kita nak mest shopping tok brg2 yg kite teringin sgt nk beli...slalu nya stiap kali tggu gaji, budget bulanan aku akn buat awal... tok elak dr beli bende2 yg x patot... pastu end of da month x ckop duit nk mkn... ishhh~ !! sbb tu kite kene buat belanjawan peribadi utk kemudahan kite..dlm budget tu kite bole letak...saving,bills,spending kt mkn,minom,minyak n bla bla bla.... adoiiii banyak kene pikir...pastu mest kene ade sumthing tok diri sdiri kan... cth baju la... sbln skali mest beli, x pon kasot, tudung bg perempuan.. 1 mane ckop kan.. mest nk ade mcm2 fesyen... hahahah... terase plak...**

Best kan bile pikir pasal shopping... tp sejak2 dah x kejer ni... dah lama x shopping... saving pon mcm da nk habis.... haih....nk beli top-up pon pikir 2-3 kali sbb banyak lg bende yg penting yg bole dibeli... huhuhu... sedey~

Actually, ade la beberapa bende yg aku nk sgt a.k.a wish listku adalah..

  • handbag baru =x kesah la jenama ape 
  • wallet baru 
  • kasot baru = vincci pon x pe
  • baju /dress/blouse baru **hahaha
  • facial wash clinique = **dah abis,kene beli..
  • sunglass  baru
  • jeans baru
  • novel
  • etc


huhuh.... Siap list kan lg ape yg nk dibeli... maklom la... saya ni x bekerja... so list2 itu akn disimpan sampai apa yg dihajati tu dpt dibeli.... waah~ bkn takat barang je tau.. kalau bole nk g holiday, bandung ke, bali ke, thailand ke... paling dekat pon main2 kat theme park genting je pon x pe... hahaha.... antara list lain nk beli brg2 tok preparation for my big day.... x nak la en tunang je yg kluar duit.. sian dia... kene la jgk tolong2 dia... bile nk kaya eh? kalau da kaya x payah tggu2 lg.. teros aje beli kan.. huhuhu...smua tu keje ikhtiar tok carik.. mane ade bende yg jatuh dr langit mcm tu je... kan? so moral of da story, kene kejer... hehehe..... 

Ya-Allah, Kau permudahkan la urusan ku dan Kau murahkan la pintu rezeki ku....... amin~ 

p/s:: klau en tunang tersayang baca...hope dia dpt tunai kan half of da list... amin~
love u en tunang...~lalalala

5 comments:

OMR said...

hahahahhaa

kau perli aku yaaaa labuuuuuuuu

tapi baju smlm da dpt 2 dress. 1 shirt. 2 keychain. so kalo ikot kuantiti da separuh dah tu.

haaaaa?

OMR said...

ops. ni pakai akaun opis. omar. hahaha

NOUR said...

ala......papa ni terok la...
x sampai half pon.....

OMR said...

yerr..nnt ade masa kite shuping222 eh

NOUR said...

shopping2? mcm byk je nk dibelikan??? waaaah~ suka...suka~

Related Posts with Thumbnails